Mustasta huumorista, massojen tietoisuudesta ja porvarien kurkkujen leikkaamisesta

Alunperin julkaistu Vallankumouksen Facebook-sivulla 14.9.2023.

Taannoisessa hallituksen vastaisessa mielenosoituksessa herätti huomiota anarkistisen A-ryhmän banderolli. Siinä esitettiin sanaleikki, jossa yhdistettiin talouspolitiikan leikkaukset ja Ranskan vallankumouksesta tuttu teloitustapa.

Porvarillinen media Ylestä alaspäin nosti tapauksen näyttävästi esille, ja runsasta käsien vääntelyä porvariston sekä pikkuporvariston piirissä on nähty. Moralismi, ja kaksinaismoralismi, kukkii tällaisten tapausten yhteydessä aina. Hallitseva luokka ja taantumukselliset piirit pyrkivät ottamaan kaiken irti mahdollisuudesta esittää vasemmistoradikaalit tukahdutettua väkivaltaa huokuvana roskajoukkona. Samalla kuitenkin Suomen poliisi tutkii nimenomaan äärioikeistolaista terrorismirikosta, jossa suunniteltiin mm. taannoisen pääministerin Sanna Marinin murhaa. Tämä osoittaa selvästi, mistä todellinen terrorin uhka tänä päivänä tulee: taantumuksesta ja oikealta.

Marxisteina meillä ei IMT:ssä ole aikaa eikä energiaa tuhlattavaksi tyhjään moralisointiin. Hallitseva luokka käyttää kaikkia keinoja, myös väkivaltaa, etujensa ajamiseen joka päivä. Kapitalismi on työväenluokalle kauhua vailla loppua, kuten Lenin asian muotoili. Kapitalistisen hallitsevan luokan porvarivaltio on luokkavallan väline, jonka avulla hallitseva luokka sortaa väkivaltaisesti vähemmistönä kansan enemmistöä eli työväenluokkaa. Tämä on porvarivaltion perimmäinen luonne, kuten Lenin osoittaa klassikossaan Valtio ja vallankumous.

Samalla on kuitenkin muistettava, että marxistit eivät voi kannattaa mitään toimintaa, joka ei nosta työväenluokan tietoisuutta luokkataistelusta ja itsestään luokkana. Porvarivaltion äidinkieli on väkivalta, ja sitä käyttäessään se pelaa kotikentällään. Työväenluokalla ei ole mitään voitettavaa yksilöterrorilla saati sillä uhkailulla (kyllä, kyseinen banderolli voidaan kohtuullisesti tulkita uhkaukseksi, ja se siitä), koska seurauksena on vain lisääntyvä sorto ja uudet toimenpiteet porvarivaltion taholta. Työväenluokan tietoisuutta yksittäisiin ministereihin ja heidän tekemisiinsä kohdistuva huomio ei nosta millään tavalla.

Sekä Purra että Orpo ovat täysin korvattavissa toisilla hallitsevan luokan keulakuvilla, jos niikseen tulee.

Mielenosoituksissa vasemmiston iskulauseiden tulee olla tarkkaan mietittyjä ja kuhunkin luokkataistelun vaiheeseen soveltuvia, jotta työväenluokan tietoisuutta voidaan kohottaa mahdollisimman tehokkaasti, eikä ainakaan viedä sitä taaksepäin. Tällainen oli esimerkiksi Leninin johtamien bolshevikkien nerokas ”Leipää, maata, rauhaa!” joka osaltaan johti Venäjän lokakuun vallankumoukseen 1917 ja maailman ensimmäiseen työväenluokan johtamaan valtioon.

Liity Suomen IMT:n toimintaan ja oppimaan korrektia marxilaista teoriaa! Lenin totesi, että ilman vallankumouksellista teoriaa ei voi olla vallankumouksellista järjestöä. Tähän uskoen panostamme laajaan teoriakoulutukseen marxismin klassikkojen parissa, jotta voimme toimia mahdollisimman tehokkaina vallankumouksellisina, kun tilanne sitä vaatii!