Kategoria: Ajankohtaista

Mielenterveys kapitalistien voittojen alttarilla

Yli puolet kaikista Ruotsin yhdeksäsluokkalaisista kärsii psyykkisistä ongelmista, ja joka kymmenes aikuinen Ruotsissa kamppailee niin vakavan ahdistuksen tai masennuksen kanssa, että he joutuvat käyttämään lääkitystä. Huolimatta viime vuosien paraatista kursseja, retriittejä, seminaareja ja self-help-kirjallisuutta – kokonainen teollisuudenala mielenterveysongelmien “ratkaisemiseen” – tilanne vain pahenee.

Lue lisää

Uusi artikkeli paljastaa 12 CIA-tukikohtaa Ukrainassa — se siitä kansallisesta suvereniteetista!

The New York Timesissa hiljattain julkaistu artikkeli, joka “pohjautuu yli 200 haastatteluun nykyisten ja aiemmin Ukrainassa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa toimineiden viranhaltijoiden kanssa”, on paljastanut tiettyjä piirteitä Yhdysvaltain imperialismin interventiosta Ukrainaan. Artikkelissa käydään läpi Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n ja Ukrainan tiedusteluelinten yhteistyötä vuosien 2013-14 Euromaidan-liikkeen ajoista lähtien jatkuen nyt käynnissä olevaan sotaan. Artikkelissa kerrotaan “12 eturintaman tukikohdan rakentamisesta Venäjän rajalle”.

Lue lisää

Vallankumouksellisen kommunistisen internationaalin manifesti

Seuraava teksti on Vallankumouksellisen kommunistisen internationaalin manifesti, joka tyhjentävän keskustelun päätteeksi hyväksyttiin yksimielisesti kansainvälisen sihteeristön toimesta aamulla 7.3.2024. Tämä dokumentti annetaan kansainvälisen konferenssimme ratifioitavaksi kesäkuussa 2024, jossa myös julistetaan perustetuksi uusi Vallankumouksellinen kommunistinen internationaali.

Lue lisää

Hajota ja hallitse: luokkaintressit transfobisen lainsäädännön takana

Vuoden 2023 alusta Yhdysvalloissa on tuotu käsittelyyn 541 transihmisiä vastaan suunnattua lainsäädäntöaloitetta, näistä 23 liittovaltion tasolla. 70 lakia on näiden perusteella jo säädetty. Kyseessä on selkeä piikki transfobisessa lainsäädännössä jopa edellisvuoteen nähden. Vuonna 2022 tällaisia aloitteita tehtiin 174 ja ne päätyivät lainsäädäntöön 26 tapauksessa.

Suurin osa näistä sortavista laeista muodostuu summittaisista rajoituksista transihmisten oikeuksiin, erityisesti transnuorten oikeuksiin. Lait rajoittavat pääsyä terveydenhuoltoon ja sukupuolenkorjaushoitoihin, kieltävät transihmisiltä osallistumisen urheilukilpailuihin ja kieltävät heitä käyttämästä sellaisia wc-tiloja, jotka on tarkoitettu sille sukupuolelle, johon he identifioituvat. Näitä lakeja ovat säestäneet pelkoa lietsovat kampanjat, joilla oikeiston lehdistössä transihmisiä on demonisoitu ja joissa heidät pyritään esittämään vaarallisina saalistajina.

Lue lisää

On aika perustaa vallankumouksellinen kommunistinen internationaali!

“Tämä on uudelleensyntymä, renessanssi!” Nämä sanat, jotka IMT:n johtava teoreetikko Alan Woods esitti, kuvasivat kansainvälisen toimeenpanevan komiteamme (IEC) hiljattain pidetyn kokouksen tunnelmaa. Merkittävä määrä työläisiä ja nuorisoa on tarttumassa molemmin käsin kommunismin lippuun — meidän on käännyttävä määrätietoisesti heidän puoleensa rakentamalla vallankumouksellinen kommunistinen internationaali.

Lue lisää

Suomen porvarivaltion reaktio Haagin kansainvälisen tuomioistuimen epäiltyä Israelia kansanmurhasta: hätäavun katkaiseminen Palestiinaan!

Kansainvälinen tuomioistuin (ICJ) antoi perjantaina 26.1. välipäätöksen Etelä-Afrikan käynnistämässä oikeuskäsittelyssä, jossa Israel on syytettynä kansanmurhasta. Päätöksessä tuomioistuin ilmaisee pitävänsä Etelä-Afrikan syytteitä uskottavina ja vaatii Israelia mm. lopettamaan Gazan Palestiinalaisten joukkotuhonnan ja ryhtymään välittömiin toimiin humanitäärisen avun jakamiseksi Gazaan. Reaktiona tähän Suomi on katkaissut tukensa Gazaan apua toimittavalle pakolaisapujärjestölle UNRWA:lle.

Lue lisää

Leninin puolesta

21. tammikuuta 1924 merkittävä marxilainen ja Venäjän vallankumouksen johtaja Vladimir Lenin kuoli salamurhaajan luodin aiheuttamiin, pidemmän aikaa kehittyneisiin komplikaatioihin. Siitä lähtien on ollut käynnissä porvarillisten historioitsijoiden ja kapitalismin puolustelijoiden sekä erilaisten reformistien, liberaalien ja erinäisten anarkistien jatkuva kampanja hänen nimensä mustamaalaamiseksi ja hänen ajatustensa vääristelemiseksi. Heidän päämääränään on ollut häväistä Lenin, marxilaisuus ja Venäjän vallankumous pankkiirien ja kapitalistien ”demokraattisen” vallan pönkittämiseksi.

Lue lisää