Taistelu Euroviisuista

Lue ruotsiksi Ruotsin vallankumouksellisen kommunistipuolueen RKP:n sivustolla.

Ruotsin porvaristo toivoo, että Euroviisut olisivat taas perinteinen tekopyhyyden paraati. Artistit laulavat toistensa kanssa identtisiä lauluja oikeudesta olla oma itsensä, Israel esittää olevansa HLBTQ-ihmisten kohtelun edelläkävijä ja nationalismi pukeutuu pinkkiin kimaltelevaan spektaakkeliin. Eivät kai diktatuurit, kansallismielinen lipunheiluttelu tai pieni ripaus kansanmurhaa niin vaarallisia ole? Lisätään soppaan vielä vähän Pride-lippuja ja sanotaan sitä vaikkapa “kansanjuhlaksi”!

Israelin tähän mennessä Gazassa tappamat yli 30 000 palestiinalaista, puhumattakaan niistä, jotka kuolevat nälkään ja sairauksiin, varmasti hermostuttavat tekopyhiä ruotsalaisia poliitikkoja. He tukevat Palestiinan miehitystä, mutta toivovat ehkä, että Israel voisi hieman hillitä itseään, jotta Ruotsin valtiolla olisi helpommat oltavat. Kuten niin kutsuttu Lähi-idän asiantuntija Anders Persson ilmaisi asian: ”Järjestäjien näkökulmasta tulitauon saaminen aikaan Gazassa, Israelin jääminen pois Euroviisujen finaalista ja huono sää olisivat erittäin käytännöllisiä.”

Tietysti järjestäjät vuodattavat tavanomaiset kyyneleensä – ei palestiinalaisten murhaamisen vuoksi, vaan siksi että ihmiset asettavat heidät ja artistit vastuuseen. ”Epädemokraattista ja laitonta”, julistaa pääprojektijohtaja Karin Karlsson Sydsvenskanissa, närkästyen siitä, että ihmiset sanovat mitä ajattelevat. Kuinka kauheaa, ettei imperialismin rikoksia saa peitellä rauhassa!

Euroviisujen todellinen luonne paljastuu

Ruotsalainen imperialismi toivoo, että me ”juhlimme ympäri kaupunkia”, Karin Karlssonin sanoin, unohtaaksemme, missä he ovat osallisina. ”Eurovision laulukilpailut luotiin rauhanhankkeeksi eikä sen pitäisi olla poliittinen tilaisuus”, totesi SVT:n ohjelmajohtaja Eva Beckman. Israel puhkaisi tämän synkällä tavalla koomisen kuplan nopeasti lähettämällä kappaleen, jonka aiheena oli 7.10.2023, ”October rain”. Se, että he sittemmin ovat muuttaneet otsikkoa ja muutaman säkeen painostuksen jälkeen, ei huijaa ketään.

Se, että Venäjää ei päästetä osallistumaan Ukrainan sodan takia samalla kun Israel saa osallistua, kertoo kaiken tarvittavan. Sota, kansanmurhat, verilöylyt ovat oikeutettuja, ”puolustautumista”, niin kauan kuin ne ovat lännen imperialistimaiden tai niiden liittolaisten suorittamia.

Kansanjuhlan” nimissä poliisi on päättänyt antaa sionistien järjestää Israelia tukevat mielenosoituksensa aivan Eurovision-areenan ulkopuolella. Symboliikka ei voisi olla selvempää. Tapahtuma on kehystetty imperialismin tukemalla kansanmurhalla.

Malmön kadut Palestiinan puolesta

Meidän on varmistettava, että nämä Euroviisut eivät toteudu ruotsalaisen porvariston toiveiden mukaisesti. Se, mitä maailmanlaajuisesti tiedotusvälineissä näkyy, ei saisi olla kuvia viihde-esityksistä lavalla, vaan meri Palestiinan lippuja, jotka hulmuavat Malmön kaduilla. pitäisi Ruotsin Euroviisu-esityksen sävelien ei pidä olla muistettavin osa tapahtumia, vaan huudot ”Vapauttakaa Palestiina”.

Ruotsin ylimieliset poliitikot, EBU ja imperialistit ovat tehneet tilanteesta vakavan virhearvion. Erityisen paha virhe oli sijoittaa Euroviisut Malmöhön. Yli puolet Malmön väestöstä on joko ulkomailla syntyneitä tai heillä on vähintään yksi vanhempi, joka on syntynyt muualla kuin Ruotsissa. Lähes viidesosan kaupungin asukkaista arvioidaan olevan peräisin maista, joissa islam on enemmistöuskonto. Yksi suurimmista palestiinalaisia tukevista mielenosoituksista viimeisen puolen vuoden aikana on järjestetty juuri Malmössä.

On syntynyt valtava viha, ei vain Palestiinan kohtalosta, vaan myös rasismia, poliisihäirintää ja lisääntynyttä köyhyyttä Ruotsin esikaupungeissa vastaan, etenkin Malmössä. Tämä viha odottaa vain purkautumistaan. Euroviisuista voi tulla tällainen tilaisuus.

On syytä muistuttaa Malmön poliisin väliintulosta antifasistisissa mielenosoituksissa vuonna 2014, kun he ratsastivat kymmenellä suurella hevosella täyttä laukkaa suoraan mielenosoitukseen Limhamnissa. Malmön poliisi on tullut tunnetuksi laajasta rasismistaan, kuten niin kutsutusta romanirekisteristä ja poliisin rasistisista huudoista mellakoissa Rosengårdissa vuonna 2008. Tässäpä on täydellinen jengi puolustamaan demokratiaa niiden puolella, jotka kannattavat kansanmurhaa ja tukahduttamaan ne, jotka protestoivat tätä. Jos poliisi ottaa kovan linjan, se vain lietsoo Euroviisujen kipinästä syttynyttä metsäpaloa.

Kipinä, joka sytyttää tulen

Median fokus on helppo ennustaa. He aikovat:

  1. Syyttää väkivaltaisiksi niitä, jotka protestoivat Israelin sotaa vastaan,
  2. liioitella sionistien mielenosoituksen kokoa ja systemaattisesti aliarvioida puolestaan mielenosoituksen, joka vastustaa Israelin sotaa,
  3. ylistää Ruotsin imperialismia niin kutsutun demokratian nimissä,
  4. keksiä tekosyitä liittää antisemitismi sodanvastaiseen liikkeeseen.

Hiljattain niin kutsuttu Lähi-idän asiantuntija Anders Persson toisti valheen siitä, että natsit ja palestiinan puolustajat olisivat osoittaneet yhdessä mieltä Gazan sodasta. Tällaisia valheellisia väittämiä voimme odottaa jälleen. Ainoa tehokas puolustus tätä vastaan on järjestäytyminen ja itsenäinen vallankumouksellinen media.

Ruotsalainen porvaristo ja heidän edustajansa paljastavat todellisen kasvonsa avoimella tuella Israelin sodalle. Kaikki heidän ponnistelunsa saada kansa taakseen kääntyvät nyt heitä vastaan, kun todellisuus Gazassa alkaa tulla yleiseen tietoisuuteen. He leikkivät tulella. Se, mitä tapahtuu Euroviisujen aikana voi ja sen täytyykin sytyttää kipinä, joka levittää tulipalon koko Ruotsiin: antirasistisen, anti-imperialistisen taistelun aalto.

On velvollisuutemme tehdä Euroviisuista Ruotsin [ja Suomen! –suom. huom.] porvariston painajainen: voimakas kannanotto Palestiinan puolesta, Israelin miehitystä ja hyökkäyssotaa vastaan. Me Vallankumouksellisen kommunistisen puolueen jäsenet seisomme eturintamassa Euroviisujen aikana ja niiden jälkeen rasismia ja islamofobiaa vastaan, vapaan Palestiinan puolesta, imperialismin murskaamiseksi!